START2COACH -- Ladies Only

START2COACH -- Ladies Only

Welkom bij Start2Coach: Een Opleiding voor Toekomstige Vrouwelijke Bokshelden!

Bij BoxSwitch geloven we in het potentieel van vrouwelijke boksers en hun vermogen om te groeien, zowel binnen als buiten de ring.

Onze missie is om een platform te bieden waar vrouwen de kans krijgen om hun passie voor boksen te versterken en hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen als gekwalificeerde coaches. Wij geloven in het wegnemen van drempels, daarom bieden we deze module exclusief aan voor vrouwen, met als doel de toegang tot boksen te vergemakkelijken en vrouwen aan te moedigen om hun passie voor de sport te ontwikkelen.

Tijdens onze tweedaagse opleiding worden cursisten opgeleid tot hulpcoaches, waarbij ze essentiële vaardigheden en kennis opdoen om training te geven op een verantwoorde en effectieve manier. Na het afronden van de cursus krijgen de deelnemers de mogelijkheid om een toelatingsexamen af te leggen. Bij succes kunnen ze doorgaan naar de cursus Initiator Boksen, waarmee ze hun diploma Initiator Boksen kunnen behalen.

Het behalen van het diploma initiator boksen opent de deuren naar nieuwe mogelijkheden en groei in de bokswereld. Als gekwalificeerde initiator kunnen vrouwen hun passie voor boksen delen met anderen, hen inspireren en begeleiden op hun eigen bokstraject.

Bij BoxSwitch zijn we vastbesloten om vrouwen te ondersteunen bij elke stap van hun coachingsreis. Of je nu net begint aan je avontuur in de bokswereld of al ervaring hebt als bokser, onze opleiding biedt een inclusieve en ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien en bloeien als coach en als individu.

Schrijf je in voor de Start2Coach gericht op vrouwen en zet de eerste stap naar het realiseren van je dromen als vrouwelijke bokstrainer!

Start2Coach gericht op dames 2023

                              

De Start2Coach 2023 werd gepromoot onder de dames via mailings naar de clubs, sociale media en de werkgroep. De lessen vonden plaats op 16 en 23 december in Brussel en werden gegeven door Oshin Derieuw. Bij de lancering van het project streefden we ernaar om 15 dames te activeren. Bij de start van de eerste lesdag waren er echter 26 dames aanwezig, en op de tweede dag kwam er nog één deelneemster bij. Onder de deelnemers waren 8 Franstalige dames, wat een uitdaging vormde voor de communicatie.

Deze uitdaging werd succesvol opgelost door Joy Ollevier, een gediplomeerde bokscoach met Waalse roots die vloeiend Nederlands spreekt, in te schakelen. Om de communicatie verder te vergemakkelijken, werd vanuit de liga een WhatsApp-groep opgericht. Hierdoor konden de deelneemsters tijdens de lessen en examenperiodes gemakkelijk in contact blijven met elkaar en met de liga.

De lessenreeks werd zeer positief ontvangen door de deelnemers. Het lesmateriaal werd in zowel het Nederlands als het Frans aan de dames verstrekt. Ook de examens zijn tweetalig opgesteld en vonden plaats op 13 januari 2024, met een herexamen op 20 januari 2024.

Start2Coach gericht op dames 2024

Opleiding: 28/29 september

Examen: 12 oktober

Herexamen: 19 oktober

Locatie: Sporthal Bourgoyen. Driepikkelstraat 30, 9030 Mariakerke

Prijs: Gratis voor dames

Schrijf je hier in 

Wie zich wil inschrijven voor de volledige initiator opleiding kan zich via onderstaande links inschrijven, vergeet je ook niet in te schrijven voor de toelatingsproef, deze is verplicht indien je module 2-4 wenst te volgen.

!!Wie zich inschrijft voor de Start2Coach Ladies only, schrijft zich via VTS enkel in voor module 2-4!!

Inschrijven voor de toelatingsproef doe je hier.

Inschrijven voor de volledige initiator opleiding doe je hier.