Ms-BOXING

Ms-BOXING

 Ms. Boxing: call to action!

BoxSwitch lanceert een wedstrijd om boksclubs aan te moedigen hun eigen initiatieven te ontwikkelen om meisjes en vrouwen aan te trekken tot de bokssport, of om de huidige vrouwelijke boksers te ondersteunen.

We geloven in de kracht van diversiteit en inclusie in de sportwereld en willen clubs aanzetten om een eigen initatief te bedenken en op te starten, zo kunnen clubs op hun eigen manier werken aan een inclusieve omgeving.

Om de clubs te helpen hebben we een budget uitgetrokken waarbij we tot 10 clubs zullen ondersteunen. Dat betekent dat we elk project met maximum 1000 euro steunen. Dit kan ook betekenen dat er meer dan 10 projecten een ondersteuning krijgen indien er projecten winnen die een kleiner budget nodig hebben voor hun project.

DOEL van Miss Boxing

Boksclubs stimuleren & inspireren om gender-inclusieve acties te ondernemen naar het rekruteren en behouden van meisjes & vrouwen

WAT

Boksclubs bedenken en dienen een eigen project in waarbij ze zich actief inzetten om meisjes en vrouwen aan te trekken en/of te behouden.

- Projecten worden financieel en administratief ondersteund.

Wil jij samen met BoxSwitch en de Vlaamse Boks Liga werken aan een inclusief bokslandschap?

Dan is dit jouw kans om een verschil te maken en de bokssport toegankelijker te maken voor iedereen. Doe mee en laat ons zien hoe jouw club de toekomst van het vrouwelijke boksen vormgeeft!

VIND HIER ALLE PRAKTISCHE INFO TERUG

De gekozen projecten

Boxing Team Houtland

Boxing Gym 2800

BC The Bokskes

Combonation

Idrissi Boxing Pro

BRUSSELS BOXING ACADEMY